Headerafbeelding

 

 

          ...Onze nieuwste Zielenroerselen

          en wat wij nog meer willen delen

          van ons naar jou...

Gerda Keijsers en Lia Jans

Nieuwsbrief januari 2016

Nieuwsbrief januari 2016

Nieuwsbrief Stichting Patriciërshuis

 

                                                                       Wij wensen jou voor het nieuwe jaar
                                                                       alles wat wenselijk is voor jou
                                                                       en dat je jouw dromen gaat leven
                                                                       waardoor ze al gaan bestaan     

                                                                       Wij wensen jou voor het nieuwe jaar
                                                                       een leven vol Liefde en Licht
                                                                       dat je weer wakker wordt en voelt
                                                                       dat er van je gehouden wordt

                                                                       Wij wensen jou voor het nieuwe jaar
                                                                       wat wij voor onszelf ook wensen
                                                                       dat alle mensen wakker worden en beseffen:
                                                                       wij hebben het zelf in de hand

                                                                       Veel Liefde, Licht en Wijsheid op jouw pad
                                                                       en ga voor jouw dromen!

                                                                                              Gerda Keijsers 1-1-2016


Aan het begin van dit nieuwe jaar 2016 willen wij jullie via deze weg heel veel geluk wensen voor het nieuwe jaar. En dat al jullie goede voornemens, wensen en dromen waar mogen worden. Wij wensen jullie een jaar dat als balsem voor de Ziel zal zijn, zodat je mag groeien in Liefde, Licht en Wijsheid.

Woon/Werkproject

Wij zelf mogen terugkijken op een jaar waarin we de eerste stappen hebben gezet op het pad van een gezamenlijk nieuw woon/werkproject. Wij, dat zijn de 5 leden van de kerngroep:  Lia Jans, Gerda Keijsers,  Astrid Litjens, Joop Fober, Joep van der Heijde. Wij hebben met zijn vijven heel wat mogelijk geschikte panden bezocht en onderweg kregen we steeds meer duidelijk hoe een en ander vorm zou mogen krijgen.  Uiteindelijk bleef er 1 prachtig pand over, maar dat lieten we ook weer los omdat er ineens een ander perfect pand op onze weg kwam wat alles in zich had wat wij zochten. Inmiddels zijn we met dit pand al zo'n half jaartje bezig. Er komt dan heel veel werk op je af voordat je überhaupt al een beslissing kunt nemen. Tekening laten maken, een bedrijfsplan schrijven, contact met de gemeente, financiering zoeken. Dit was zo leerzaam voor ons allemaal. Steeds opnieuw kwamen er weer beren op ons pad en mochten wij weer leren loslaten. Steeds opnieuw werden we ook weer op heel bijzondere manieren geholpen door toevallige contacten, toevallige gebeurtenissen die ons ineens een stuk verder brachten.
Maar wat hebben we er met ons vijven al veel van geleerd. Wat hebben we een rijke en gezellige momenten gehad en soms etentjes om iets te vieren. Wat hebben we leren vertrouwen en blij zijn met iedere stap vooruit. Wat hebben we ook steeds meer mogen voelen dat het klopt wat wij willen. Wat kwamen er mooie mensen op ons pad die ons bevestigden en wilden helpen. Er gingen deuren open, die gesloten leken. Het is een heel bijzonder jaar geweest en wij zijn enorm dankbaar voor de ervaringen die wij hebben mogen opdoen.

Hoe staat het woonproject er nu voor? In januari staat ons project op twee belangrijke plekken op de agenda voor de vergadering. Voor ons heel erg spannend want krijgen we een "ja" op beide plekken dan kan er een stroomversnelling komen. Krijgen we een nee, dan moeten we op andere manieren weer op zoek naar oplossingen en manieren om gerealiseerd te krijgen waar wij van dromen. We hebben een aantal mensen mee, we hebben een goed plan geschreven en de rest is nu aan de Ziel! Maar wij blijven er voor gaan.

Stichting Patriciershuis

Wij doen ons werk voor Stichting Patriciërshuis inmiddels al weer 9 jaar en in die 9 jaar hebben wij heel veel geleerd en heel veel ervaring opgedaan met heel diverse en bijzondere mensen die bij ons kwamen. De laatste jaren kwam er steeds meer een stroomversnelling en kregen wij steeds meer duidelijk wat onze weg van de Ziel is en wat ons doel is. Nu het negende jaar zijn einde nadert kijken wij terug en voelen heel duidelijk dat dit een afrondingsjaar is. Dat is ook waar het getal 9 voor staat. We kijken terug, zien wat we ervan geleerd hebben en voelen dat er een draai gaat komen, die nog niet zichtbaar is maar voor ons wel voelbaar. Een draai die te maken heeft met ons doel, onze missie en daar helemaal voor gaan, nog meer dan we in de afgelopen 9 jaar deden. Over een paar weken zal het 10e jaar een aanvang nemen: een nieuw begin op een hoger plan. Wij gaan er helemaal voor.

Jullie zullen hier beslist nog meer over horen het komende jaar.

Onze nieuwe tweetalige website

En afgelopen jaar ging ook onze nieuwe website de lucht in. Voor de eerste maal 2-talig, want wij krijgen steeds meer Engels sprekende mensen op ons pad. Het maken van die website was ook een hele beleving op zich. We hadden dit keer een echte websitebouwer in de arm genomen, omdat we een professionele site wilden. Voor dit bedrijf was het moeilijk op ons af te stemmen, op wat wij wilden. Heel goedbedoelend kwamen er steeds weer voorbeelden waar wij nee tegen moesten zeggen. Uiteindelijk hebben Lia en ik samen door te knippen en te plakken en precies de kleuren aan te geven en de afbeeldingen en waar wij die wilden, een site gebouwd (natuurlijk met hulp van de websitebouwer die alles mocht uitvoeren) waar wij achter konden staan. Een geheel van kleurtinten en uitvoering dat bij ons paste.

Open weekend

Verder zijn wij erg actief met onze vaste trajecten: IGT, Opleiding en Masterjaar, die vragen uiteraard veel van onze energie. Maar toch willen wij in het voorjaar ook weer een open weekend (thuiskomweekend) organiseren, zodat nieuwe mensen ook kennis kunnen maken met onze manier van werken. De datum: 1 t/m 3 april. Het weekend start op vrijdagavond 1 april (geen aprilgrap), binnenkomst tussen 19.30 en 20.00 uur om en duurt tot zondag 3 april omstreeks 17.00 uur.

Verdere informatie vind je binnenkort op onze site.

Vakantiereis

In augustus 2015 hebben we een prachtige reis gemaakt naar de Rode Zee, naar het Satayarif, om daar een week met wilde dolfijnen te zwemmen. Het was een bijzondere reis, met veel bijzondere ervaringen. Heerlijk om een week op een jacht te verblijven in een prachtig koraalrif. De temperatuur was heerlijk, het water van de Rode Zee lekker warm. En het slapen op het dek onder de sterrenhemel was geweldig. En natuurlijk het zwemmen met de dolfijnen, dat is een heel bijzondere ervaring. Toch hebben we besloten om onze optie op een nieuwe reis stop te zetten, omdat er allereerst nog te weinig aanmeldingen komen, maar daarnaast speelt ook mee dat we daar ook te weinig mogelijkheden hebben om ook genoeg aandacht te kunnen besteden aan de innerlijke groei, dat wat onze vakantiereizen zo speciaal maakt. Dus helaas geen dolfijnen, maar wel het plan om een reis naar Ierland te organiseren begin september. Je hoort hier nog over.

Of we jullie nu regelmatig zien of niet zien, jullie zijn in onze harten.

Liefs,
Gerda en Lia