Headerafbeelding

 

 

          ...Onze nieuwste Zielenroerselen

          en wat wij nog meer willen delen

          van ons naar jou...

Gerda Keijsers en Lia Jans

Nieuwsbrief oktober 2016

Nieuwsbrief oktober 2016

 

Nieuwsbrief oktober 2016 Stichting Patriciërshuis

 

 

 

                                        Het leven gaat zo snel
                                        en de buitenwereld vraagt zoveel van je       
                                        Je verliest jezelf meer en meer
                                        in de tredmolen van het bestaan                                     

                                        Mens, neem een pauze en keer naar binnen
                                        en leer je meer en meer verbinden
                                        met die levende Ziel, gevangen in een lichaam
                                        gevangen in de tredmolen van het bestaan                 

                                        Voel je verlangen om jezelf te bevrijden
                                        niet door weg te gaan van het leven
                                        maar om jezelf vrij te maken in je binnenwereld
                                        om tot heelheid te komen in jezelf

                                        Herinner je
                                        jij bent een unieke Ziel
                                        er is er maar één
                                        zoals jij
                                                      
Gerda Keijsers, oktober 2016

 

Lieve allemaal,

Wij raken er meer en meer van doordrongen hoe in de huidige tijd het dagelijks bestaan zoveel aandacht opeist, dat er geen ruimte en tijd meer lijkt te zijn voor de innerlijke mens. Het letterlijk overleven eist zoveel energie van ons dat we in onze vrije tijd verstrooiing en afleiding opzoeken. En de buitenwereld heeft ons daarin van alles te bieden. We raken daardoor steeds meer uit balans en gaan steeds meer missen in onszelf. Een diepe knagende hunkering diep in ons die om vervulling vraagt en we gaan weer op zoek in de buitenwereld naar wie die hunkering kan vervullen.
Dat zal ons echter niet heel maken. Heelheid ontstaat alleen als de pool zich van de buitenwereld ook naar de innerlijke wereld beweegt en we daar tot heling komen. Dan verandert ook onze uiterlijke wereld.
Ons werk beweegt zich meer en meer naar het vinden van de balans tussen al die verschillende werelden in onszelf. Pas dan kan er innerlijke heling ontstaan en pas dan kan een mens vervuld raken en zich gelukkig voelen.

Via deze nieuwsbrief willen we jullie wijzen op mogelijkheden om in verbinding te komen met ons en zo de verbinding met jeZelf weer een kans te geven.

 

Allereerst aandacht voor ons 10-jarig bestaan:

Reünie/ontmoeting en 10-jarig bestaan Stichting Patriciërshuis
In januari 2017 is het alweer 10 jaar geleden dat wij onze deuren openden en in toenemende mate en steeds intenser aan het werk gingen met mensen. Vele mooie mensen kwamen op ons pad. En met een aantal van hen hebben wij een hele weg afgelegd. Zij leerden een heleboel van ons en wij leerden ook enorm veel van hen. Steeds duidelijker werd ons waar het werkelijk om gaat en hoe mensen tot heelheid kunnen komen. Niet doordat anderen hen heel maken, want dan ga je voorbij aan de ontwikkeling die iedere unieke Ziel hier moet doormaken. Maar door steeds nauwkeuriger in te leren zoomen op welke ontwikkeling iedere unieke Ziel wil doormaken in dit leven om tot heling te komen. Die ontwikkeling is nodig om tot de uiteindelijke heling te komen. Het zijn bijzondere en unieke processen die ieder individu hierin aan kan gaan. Bij ons ben je op je plek als je beseft dat je de heling buiten jezelf niet kunt vinden. Dat niemand jouw heel kan maken, maar dat iemand wel samen met jou de weg van heling kan gaan. Je bent bij ons op je plek als je een personal guide op jouw unieke pad wil.

Wij willen ons 10-jarig bestaan vieren met een feestelijke reünie/ontmoeting in ons Patriciërshuis op zondag 29 januari 2017. En wij willen deze dag graag vieren met al onze nieuwe en oude cursisten en met alle mensen die in deze afgelopen 10 jaren op wat voor manier dan ook deelnamen aan een of meerdere van onze activiteiten. Jij bent van harte welkom op deze dag, die ook voor ons een bijzondere dag zal zijn. Voor jou zal het een weerzien van oude zielsmaatjes zijn maar ook een ontmoeting met andere gelijkgestemde mensen. Op zondagmiddag 29 januari 2017 vanaf 14.00 uur (tot ongeveer 18.00 uur) openen wij onze deuren.

Wij zouden het ontzettend leuk vinden als jij ook komt om samen met ons deze mooie dag te vieren.
Meld je wel even vooraf aan, zodat wij het aantal hapjes en drankjes daarop kunnen afstemmen.

 

Onze nieuwe 2-daagsen zijn gestart
Waar zit jij in je groei? Zicht krijgen op wie jij bent? Intunen op je Ziel en wat die van je vraagt? Onder de loep nemen wat jou blokkeert? Een impuls voor je groei? Wil jij zicht krijgen op zich herhalende problematieken? Wat heb jij nodig om meer in balans te komen?
Dat en nog veel meer kan in onze nieuwe 2-daagsen. Bedoeld voor nieuwe mensen maar ook voor onze “oudjes” die weer eens naar ons toe willen komen voor een nieuwe groei-impuls.
Er is nog voldoende plaats vrij, dus wil je meedoen, dan kan dat. Je kunt per 2-daagse inschrijven of voor meerdere of allemaal tegelijk.

Telkens van dinsdagochtend 10.00 uur tot woensdagavond 18.00 uur. Inclusief overnachting en eten/drinken (vegetarisch en biologisch). Kosten € 200,- per 2-daagse.

Data:
8/9 november 2016

13/14 december 2016
17/18 januari 2017
14/15 februari 2017

 

Samen de overgang maken naar 2017
Zoals ieder jaar organiseren wij ook nu weer een Oudejaarsviering op 31 december.
Samen terugkijken op het jaar 2016. Wat heeft het je gebracht? Wat heb je geleerd en welke ontwikkeling vond er plaats? En dan vooruitkijken naar 2017. Wat wil ik voor 2017? Welke ontwikkeling wil ik doormaken? Wat wil ik vooral leren? En hoe kan ik dat het beste aanpakken?
En dan, met een ritueel, het oude jaar heel bewust achter je laten en over de drempel van het nieuwe jaar stappen. Heel bewust met de juiste intentie het nieuwe jaar beginnen.

Wil jij meedoen? Geef je dan op.
Wanneer? Zaterdag 31 december van 19.30 t/m ± 1.30 uur
Kosten € 25,-
Mocht je van ver komen en niet meer terug naar huis kunnen, dan is blijven slapen ook een optie.

 

Open weekend (thuiskomweekend) herfst 2016
In het najaar van 2016 willen wij weer een open weekend (thuiskomweekend) organiseren. Zo’n weekend is een prima manier om even te resetten en weer de verbinding naar binnen te maken. Dit weekend is zowel voor nieuwe mensen als voor mensen die al langer bij ons komen/kwamen  en die weer verder willen op hun pad.

Wanneer? Van vrijdagavond 25 november vanaf 19.30 uur tot/met zondagavond 27 november ± 17.00 uur. Kosten: € 225, -  inclusief overnachting, eten/drinken (vegetarisch en biologisch).

 

Nieuwe voorwaarden bij inschrijving voor trajecten
Het laatste jaar krijgen wij in onze trajecten steeds meer te maken met mensen die een weekend niet meedoen. Voorheen gebeurde dat bijna nooit, alleen als het echt niet anders kon bleven mensen een weekend weg. Omdat er dan altijd sprake was van echte overmacht, berekenden wij dan 1 weekend minder of, als het hele traject al betaald was, gaven wij geld terug. Er is echter een verandering ontstaan. Mensen blijven nu weg voor dingen die zij belangrijker vinden (en dat is hun goed recht) maar heel vaak is er geen sprake van echte overmacht. Het klopt voor ons gevoel niet altijd dat wij dan geld teruggeven. Maar in sommige gevallen is er wel echte overmacht en dan klopt het weer niet als wij zo’n weekend toch in rekening brengen. Een lastig dilemma, want waar ligt de scheidslijn? Om willekeur te voorkomen en toch naar ons gevoel eerlijk te kunnen blijven handelen hebben wij een oplossing bedacht die in alle gevallen en voor iedereen geldt die in een traject meedoet:

  • Iedereen die een weekend mist, om welke reden dan ook, kan ter compensatie gratis meedoen aan een 2-daagse of open weekend naar keuze. Mits die 2-daagse of dat open weekend niet volgeboekt is op het moment dat jij aangeeft die te willen gebruiken ter compensatie. Mochten er geen 2-daagsen/open weekenden meer zijn, dan zullen wij op het moment dat het nodig is er eentje extra organiseren of je houdt het tegoed voor het jaar erop. Zodat iedereen die een weekend mist dit kan compenseren.
  • Mensen die later instappen in een traject, hoeven de voorgaande weekenden natuurlijk niet te compenseren. Maar na het instappen, vallen ook zij onder dezelfde regeling als alle anderen. Vanaf dan kunnen ook zij gemiste weekenden compenseren.
  • De optie om te proberen een weekend te verzetten blijft mogelijk. Mits de agenda van Gerda en Lia dit toelaat en mits de hele groep akkoord gaat.
  • Mocht iemand onverhoopt willen stoppen met een traject dan kan dit, in overleg met ons, altijd. Dan wordt de restprijs wel in mindering gebracht of teruggestort.

Wij hebben hiermee een oplossing bedacht die naar ons gevoel eerlijk is en voor iedereen gelijk. Er wordt bij het missen van een weekend geen geld meer in mindering gebracht of teruggestort, maar je hebt altijd de mogelijkheid om een gemist weekend in te halen.

Deze voorwaarden gelden voor al onze trajecten, maar niet voor losse inschrijvingen. Dan wordt gewoon het weekend of de tweedaagse die je gevolgd hebt in rekening gebracht.

Wij zullen deze voorwaarden ook op onze site zetten.

 

En dit was het dan voor deze keer. Wij wensen jou een hele mooie tijd en wie weet tot ziens in ons Patriciërshuis!

Herinner je
jij bent een unieke Ziel
er is er maar één
zoals jij

Liefs,
Gerda en Lia