Headerafbeelding

 

 

          ...Onze nieuwste Zielenroerselen

          en wat wij nog meer willen delen

          van ons naar jou...

Gerda Keijsers en Lia Jans

Nieuwsbrief februari 2018

Nieuwsbrief februari 2018

                                                

                                                                      Winter, alles komt tot stilstand
                                                                      De levenskracht trekt zich terug
                                                                      De natuur keert naar binnen
                                                                      en stopt de uitbundige groei
                                                                      tijd van rust, tijd van herstel                                                                                             tijd van afsterven wat oud is
                                                                     
Transformatie, herstel

                                                                      De winter komt ten einde
                                                                      de levenskracht weer voelbaar
                                                                      de natuur maakt zich klaar
                                                                      voor nieuw leven
                                                                      nog niet zichtbaar
                                                                      wel voelbaar
                                                                      keert de lente weer terug
                                                                             
Gerda Keijsers, februari 2018                                                             


Lieve allemaal,

De winter was voor velen grijs en somber. De wolken leken soms langdurig als een grauwe grijze deken over de aarde heen te hangen. Abnormaal lange griepperioden voor velen van ons. Een langdurige griep velde ook mij en dwong mij om te stoppen. En ten diepste te beseffen dat deze griep nodig was voor integratie van de intense groei die ik lange tijd was aangegaan. Op alle fronten had ik hard gewerkt. Mijn lichaam zei: stop, tijd voor rust en integratie. Het is goed om dat te beseffen en je daaraan over te geven. Ik heb de winter tot in mijn botten gevoeld en dat is ook weer geweldig om je te kunnen overgeven aan de natuur, jouw natuur.

En wat is het dan genieten als de dagen weer wat langer worden en de zon zich vaker laat zien. Genieten van het nieuwe dat na de dood weer in je op kan staan. Dat je er weer zin in hebt, nieuwe impulsen krijgt die aan oude waarheden weer nieuw leven geven. Zoals de bollen en de wortels, die afsterven in de winter om vervolgens in de lente nog uitbundiger tot groei te komen dan ooit. Dan kan het leven weer door je heen gaan tintelen en stromen.

In deze nieuwsbrief willen wij jullie aandacht vragen voor enkele nieuwe mogelijkheden, mogelijkheden om blij van te worden en je te ontwikkelen:

1.        Spirituele reis Assisi - Umbrië, Italië     1 t/m 8 september 2018
             Een combinatie van vakantie en spirituele groei!

Onze reis naar Umbrië begin september om daar in de voetsporen van de heilige Franciscus te treden. Om zijn pelgrimstocht door het leven te ervaren en aan de hand daarvan zicht krijgen op onze eigen pelgrimstocht door ons eigen leven.  En daar natuurlijk ook stappen in zetten, zoals we ook letterlijk stappen zullen zetten op de eeuwenoude pelgrimsroute van Franciscus.
We hebben weer een fijn huis gevonden (met zwembad) en kunnen daar met een groep van 8 personen heerlijk verblijven. We zullen prachtige plekjes zien, Middeleeuwse dorpjes bezoeken, verhalen over Franciscus horen, een oud klooster bezoeken dat door Franciscus is opgericht en waar je zijn oorspronkelijke kloostercel nog kunt zien. Natuurlijk zullen we ook naar Assisi gaan en daar de prachtige Basilica di San Francesco bezoeken, met de benedenkerk waar zich, in de crypte de tombe van Franciscus bevindt. Overal zal je de eenvoud zien waar Franciscus voor stond.  Ook Rome en Florence zijn niet al te ver weg en zeker een bezoek waard. Een van deze steden zal zeker op het programma staan.

Een folder van de reis vind je in de bijlage. Ook op onze site vind je deze reis. Geef je tijdig op, want vol is vol voor deze prachtige reis. Totale kosten € 1450,- (zo goed als alles inclusief). 

2.            Lezing "Basisinkomen als particulier initiatief" op 7 maart 2018
                Start om 20.00 uur, binnenlopen vanaf 19.30 uur

Hoe zou het voor je zijn als je een basisinkomen zou kunnen opbouwen. Of wat extra    inkomen waardoor er minder druk op je komt te staan en je meer ruimte hebt voor zaken die voor jou werkelijk van belang zijn? Zou dat een droom voor je zijn. Of is het werkelijk mogelijk?
Deze lezing gaat over een particulier initiatief dat inmiddels al een paar jaar draait en het werkelijk mogelijk maakt voor iedereen om erin te stappen en zo je inkomen op te bouwen, c.q. wat uit te breiden. Kortom, we zijn persoonlijk best wel enthousiast geworden en willen dit ook delen met anderen. Je hoeft hier niets voor te verkopen, het is geen piramidesysteem. Het is een systeem dat werkt voor iedereen. Wij zijn er inmiddels ook persoonlijk in gestapt en ja: ze doen wat ze zeggen, wekelijks wordt er geld uitgekeerd. Het hoe en waarom komt Petra Wilmsen van de Gezond Verstand Avonden jullie uitleggen en wij zijn er verder ook voor alle vragen die daarna komen. Ik zou zeggen: kom luisteren en vorm je een beeld en voel wat het voor jou zou kunnen betekenen. En neem rustig mensen met je mee die deze lezing ook zouden willen horen en die ook vinden dat het anders zou moeten met de verdeling van het geld in de wereld.

Geef je wel op, zodat wij weten op hoeveel mensen wij kunnen rekenen. Om de onkosten te   betalen vragen wij een kleine vergoeding van € 5,-.
Voor onze Belgische vrienden is het moeilijk om op een avond te komen en willen wij, indien er belangstelling is, deze lezing ook op een vrijdagmiddag voorafgaand aan een weekend houden.

3.            Zomerweek 2018
               17  t/m 21 juli 2018

Onze zomerweek is een combinatie van vakantie en spirituele groei. Het is een week van even landen in jezelf. En ook een week van genieten van zon, weer en wind en van de prachtige natuur die ons omringt. Je weer verbinden met je eigen natuur, met wie je in wezen bent. Het programma staat nog niet vast, wordt afgestemd op de deelnemers. Wat wel vaststaat is dat het weer een week gaat worden met vele intense momenten. Rijke momenten van samenzijn en samen genieten. Maar ook een samen intens beleven van diepe processen en prachtige verbindingen. Kortom een week die je niet zou willen missen. Een week die je jezelf cadeau zou mogen doen.

We starten op dinsdag 17 juli om 10.00 uur en we eindigen op zaterdag 21 juli om 17.00 uur.
De prijs voor deze vijfdaagse is € 395,- (alles inclusief).

Liefs en tot ziens!
Gerda en Lia