Headerafbeelding

 

 

          ...Onze nieuwste Zielenroerselen

          en wat wij nog meer willen delen

          van ons naar jou...

Gerda Keijsers en Lia Jans

Kookworkshops volgens Ayurvedisch dieet

Leren over anti-ama-voeding en zelf koken

Op verzoek hebben wij een aantal kookdagen gepland, waarop we met zijn allen kunnen leren over voeding en bereiding van voeding. Uiteraard zal er ook aandacht zijn voor de geestelijke voeding en verdieping.



Vragen die o.a. aan bod zullen komen:                      

Hoe eet je gezond?

Het anti-amadieet. Hoe kook je dan nog lekker?

Welke kruiden zijn belangrijk? Wat is de werking van die kruiden?

Wat eet je op je brood als je geen potjes mag?

Kant- en klare vleesvervangers mogen niet gegeten worden. Hoe maak ik op een eenvoudige manier  vegetarische schijven of balletjes? Ook seitan is toegestaan. Hoe verwerk ik seitan?

Hoe maak je een curry?

Wat is een Dal of ook wel dahl genoemd. Hoe maak je een mung-dal of een dal van linzen?

Andere manieren om linzen en bonen te verwerken?

Hoe maak je kiemen en hoe gebruik je ze?

Hoe kom je aan je eiwitten als je geen vlees eet? Op welke manier eet je ze?

Salades                                         

Natuurlijk mag je zelf ook vragen stellen of verzoeken om een bepaald recept omdat je dat graag wil leren bereiden.

Uiteraard mogen jullie zelf aan de gang met koken en eten we gezellig samen de maaltijd op. Wij zullen binnen de anti-ama-richtlijnen blijven met de gerechten en de recepten. De recepten die we gebruiken en de werking van de kruiden zullen we ook op papier uitwerken zodat jullie er nog eens naar terug kunnen kijken.

En zoals je ons kent zullen we na de maaltijd nog samen met de groep naar binnen gaan en ook voor de geestelijke voeding en verdieping zorgen.

 

Wij hebben de volgende data gepland:

dag 1: dinsdag 21 april

dag 2: dinsdag 28 april

dag 3: dinsdag 12 mei

Prijs Euro 50,-- per dag inclusief maaltijd en verdiepingsmiddag.

Je kunt je voor 1 dag inschrijven, maar ook voor 2 of 3 tegelijk. Let wel: de dagen zijn geen herhalingen. Op iedere dag zullen verschillende vragen en gerechten de revue passeren.

Als je erbij wil zijn meld je dan tijdig aan, wij willen maximaal 5 personen in een groep en vol is vol.

We starten de dag om 9.00 uur en trekken eerst een uurtje gezamenlijk de natuur in om wilde planten en kruiden te zoeken, deze zullen ook in de gerechten verwerkt worden. Afsluiting van de dag rond 17.00 uur.