Headerafbeelding

      Spirituele reis Assisi - Umbrië, Italië 

1 t/m 8 sept. 2018

                Een combinatie van vakantie en spirituele groei

 

Dit jaar gaat onze reis naar Italië, naar Assisi. Gelegen in het prachtige Umbrië, het groene hart van Italië. Uitgestrekte, glooiende heuvels, wijn- en olijfgaarden, akkers vol tarwe en suikerbieten en eindeloze zonnebloemvelden. Bossen met schitterende groene bladerdaken staan tussen talloze rivieren en meren.

           

Umbrië is nauw verbonden met het leven van de Heilige Franciscus van Assisi. Allereerst vind je zijn erfenis natuurlijk in Assisi, waar hij werd geboren en waar hij een groot deel van zijn leven doorbracht. Maar ook in stadjes als Gubbio, Foligno, Bevagna en Spoleto zijn Franciscus’ voetsporen te vinden, evenals in de prachtige natuur waar Franciscus in de vogels en de andere dieren God ontdekte. Op deze reis zullen wij de voetsporen van Franciscus volgen. In Assisi maar ook in de omgeving, in de prachtige natuur. 
In Assisi bezoeken we natuurlijk de Basiliek van Sint-Franciscus. Die bestaat uit drie delen. De basis vormt de crypte met daarin het graf van de heilige Franciscus, met daarop twee kerken gebouwd: de benedenkerk en de bovenkerk. Ook zullen we naar een klooster gaan waar Franciscus enige tijd heeft verbleven en waar zijn eenvoudige kloostercel nog te bezoeken is. We zullen een deel van de pelgrimsroute, de Camino di Francesco, lopen door de prachtige natuur. We zullen het levensverhaal en de pelgrimstocht van Franciscus horen.

       

En natuurlijk gaan we ook naar binnen, in onszelf. We verbinden ons ook met onze eigen pelgrimstocht door het leven. Hoe ziet jouw pelgrimstocht eruit? Waar wil je naar toe? Waar sta je nu en hoe wil je verder? Hoe kan jij in jouw dagelijks leven deze pelgrimstocht leven? Wat is de volgende stap die jij mag zetten? Wil jij de kernwaarden van Franciscus (eenvoud, betrokkenheid, kwetsbaarheid en vredelievendheid) leven?
We zullen ook een dagje doorbrengen in een van de twee prachtige steden, Florence of Rome. En verder zullen we ook veel wandelen in de mooie natuur. En natuurlijk ons ook verpozen in ons werkelijk mooie vakantiehuis, met zwembad. Samen genieten, samen eten, samen ook intense momenten beleven.

                   

Praktische informatie

Datum: van zaterdag 1 september t/m zaterdag 8 september 2018.
Prijs: € 1450,-

Bijna alles inbegrepen:

- De reis: met een busje vanaf Neer naar vliegveld Charleroi, de vlucht naar Italië, het vervoer in
  huurauto's ter plekke. En natuurlijk ook de gehele terugreis.
- Alle overnachtingen, maaltijden en dranken (soms koken we samen).
- Alle entreegelden en overige kosten voor excursies.
- Begeleiding van groeps- en persoonlijke processen.
- Bijeenkomst voorafgaand aan de reis en eentje na de reis.

Wat niet inbegrepen is:

- Zakgeld voor persoonlijke uitgaven.
- Eten en drinken tijdens de vlucht en op de vliegvelden.