Headerafbeelding

 

 

 

          ...Therapeut zijn is jouw unieke Zijn ontvouwen

          en daarin anderen tot leven brengen...

Gerda Keijsers

Basis Therapeutenopleiding

Wij zijn voornemens om in september 2016 weer een nieuwe Basis Therapeutenopleiding te starten. Inschrijven is nu al mogelijk. Wil je eerst meer informatie, neem dan contact met ons op. Er kunnen maximaal 8 mensen meedoen.


Wil je zowel aan jezelf werken en tegelijkertijd je ontpoppen tot een therapeut die mensen werkelijk in de diepte kan brengen. Dat kan in onze Therapeutenopleiding.

De basisopleiding bestaat uit  4 modules van elk 6 weekenden.  In totaal duurt de basisopleiding ongeveer 2 jaar (2 modules per jaar). Je schrijft in per module.

Module 1:     Tarot

Een mens die zich ontwikkelt heeft het nodig om zich in de verschillende archetypen te ontwikkelen en nieuwe houdingen te leren die meer passen bij zijn nieuwe zijn.

In deze module leren we op een bijzondere manier de archetypen kennen en de verschillende rollen/houdingen die je helpen om je in uitdagende situaties te ontwikkelen. Wij gebruiken daarvoor de Tarot van Rider Waite. Je zult ervaren dat door de manier waarop wij ermee werken deze kaarten tot bezieling en tot leven komen.  Voor ons is de Tarot een bijzonder instrument waarin onze Inwijdingsweg zichtbaar wordt. Die Inwijdingsweg meer en meer ervaren is uiteindelijk het doel. In deze module maak je kennis met en leer je werken met deze bijzondere kaarten.

Module 2:     Communicatie

Ten diepste leren beseffen hoe belangrijk echte communicatie en verbinding zijn als basis van therapie

In deze module leren we over communicatie, over de kunst van verbinding aangaan, over relatie aangaan, over de lichaamstaal die je inzet bij het maken van verbinding. Wij kijken naar de manier waarop je in verbinding staat met jezelf en van daaruit met de ander en we leren ook betere manieren om je te verbinden met de ander. Wij zetten daarvoor de videocamera in en kijken regelmatig terug. Niet om kritiek te geven maar om je te laten zien en voelen wat mogelijk is en hoe je overkomt als je je ontwikkelt in communicatie en verbinding. Uiteraard oefenen we ook door met het werken met anderen, alleen ligt de nadruk nu op verbinding leggen en communicatie/lichaamstaal die je daarbij gebruikt.

Module 3:     Chakra's

Een mens is meer dan alleen maar zijn lichaam.

In deze module leer je allereerst je eigen chakra's ervaren en de daarbij behorende energievelden.  Je werkt ook met anderen om hun chakra's te leren invoelen. Je leert ook de mogelijkheden om met deze chakra's/energievelden te werken. Deze module is vooral bedoeld voor de ontwikkeling van jezelf en voor het gevoeliger worden voor de verschillende energieën en hoe jij daarmee omgaat. Het doel van deze module is dat je geleidelijk aan jezelf minder identificeert met jouw stoffelijke lichaam en jezelf meer en meer gaat ervaren als een energetisch wezen. Een Ziel in een levend en vibrerend lichaam.

Module 4:     Therapie

Alles wat je geleerd en ontwikkeld hebt leren inzetten om de ander te helpen.

We verdiepen in deze module het therapieproces met de ander. Alles leren inzetten wat je tot nu toe geleerd en ontwikkeld hebt.  Hoe doe je dat? Wat zet je in bij welke problemen en hoe? En wat als je blokkeert, kruisbestuiving krijgt omdat de cliënt dezelfde problematiek heeft als jij. wat nogal eens gebeurt?

 

Na iedere, met goed gevolg afgelegde, module ontvang je een certificaat. Na het behalen van de vier certificaten krijg je een diploma. Wij zullen je vooral beoordelen op werkhouding, inzet en op het verloop van je ontwikkelingsproces. Ieder mens die bij ons een opleiding volgt is uniek en volgt zijn eigen ontwikkelingsgang. Wij zullen je daarin nauwlettend volgen en begeleiden. Wij zullen je stimuleren om ook zelf, al nadat je de eerste module gevolgd hebt, aan de slag te gaan en ook ervaring in de praktijk op te doen, zodat er een dubbel leerproces op gang kan komen.

Voor wie is deze opleiding geschikt?

Deze opleiding is geschikt voor iedereen die:

  • een verdiepingsproces wil aangaan
  • zijn bezieling weer wil vinden
  • het Pad van zijn Ziel wil gaan
  • anderen, maar allereerst zichzelf, echt wil helpen of dat nu beroepsmatig is, regulier of  alternatief of gewoon de mensen om je heen
  • een juiste houding wil ontwikkelen in het leven en/of in therapiesituaties

Vooropleiding doet er voor ons niet toe. Aan onze therapeutenopleiding nemen mensen deel uit alle lagen van de bevolking en dat maakt deze juist zo boeiend. Dus of je nu huisvrouw bent of psycholoog of arts, als jij deze weg wil gaan ben je helemaal welkom bij ons. Bij ons zul je ervaren dat, ook al zijn we mensen uit de verschillende lagen van de bevolking, we allemaal gelijk zijn en in wezen één.