Headerafbeelding

 

 

          ...Vergeten zijn en weer herinneren

          het begin van jouw inwijdingsweg

          het Pad van jouw Ziel

Lia Jans

Lia

 
 
Na jarenlang samen met mijn zielemaatje Gerda kleine groepen mensen te hebben begeleid, openden wij in 2007 samen ons Patriciërshuis. Sindsdien kunnen mensen ook bij ons verblijven en kan het proces veel dieper doorwerken. Het Patriciërshuis wil een plek zijn voor alle mensen die het contact met zichzelf willen aangaan, met hun Ziel. Helemaal en zonder voorbehoud, en zo de blauwdruk van hun Ziel hier op aarde vorm willen geven. Meer en meer voel ik hoe belangrijk dat is. Voor iedereen en ook voor mij. En voor de wereld. Dat je de blauwdruk van je Ziel leeft. Dat je dat doet waarvoor je hier gekomen bent. Niet alleen maakt dat gelukkiger, tevens geef je op deze manier mee vorm aan de nieuwe tijd die aan het ontstaan is.

We volgen met de mensen hier in huis op allerlei manieren hun eigen unieke ontwikkelingsweg. Wie ze ook zijn of wat ze ook doen, dat maakt niet uit. Het gaat erom dat zichtbaar gemaakt wordt waar ieder staat op dit moment en wat er nodig is om weer een stukje verder te komen op de levensweg die we als Ziel allemaal gaan. Ieder op zijn eigen unieke wijze. En het gaat er ook om niet verloren te raken in een wereld die vergeten is waar het eigenlijk allemaal om gaat. Die het mooiste, het meest echte in onszelf ontkent.

Dat is waarom ik dit werk met veel liefde doe. Dat is waarvoor ik me, samen met Gerda, met hart en ziel inzet in het Patriciërshuis. En omdat ik inmiddels met vervroegd pensioen ben, kan ik hier voor de volle honderd procent voor gaan. En behalve dat het mijn eigen ontwikkeling stimuleert en mijzelf enorm verrijkt, lever ik zo ook mijn bijdrage aan de vorming van een nieuwe wereld. Een meer bezielde wereld.