Headerafbeelding

 

 

          ...Iedere ervaring die jij vol aangaat

          jezelf daarin overstijgend

          vormt een poort naar het Zielezijn...

Gerda Keijsers

Tarot als Poort naar de Ziel

Wij zijn het misschien vergeten maar wij zijn Zielen die hier op Aarde een inwijdingsweg willen en kunnen doormaken.  In wezen ziet die inwijdingsweg er voor iedereen in grote lijnen hetzelfde uit. In essentie zijn er voor ieder unieke mens enorme verschillen in ontwikkeling. Het boeiende van ons werk is de enorme diversiteit aan Zielen die wij in ons werk ervaren. Iedere ziel vraagt om een nauwkeurige individuele begeleiding en afstemming.  Iedere Ziel leert ook weer enorm veel van de ander in de groep. Eenheid in Diversiteit is heel bijzonder om te ervaren en aan te gaan. Diversiteit in Eenheid durven te ontwikkelen vraagt soms enige hulp en begeleiding.

Wij werken op diverse manieren met die Inwijdingsweg, maken die op veel manieren zichtbaar, zodat ieder individuele mens daarin kan gaan meeresoneren en zichzelf en zijn Zielezijn daarin leert (h)erkennen en ervaren.  Daarvoor zijn onze opleiding, ons groeitraject, onze spirituele trajecten en de diverse mysteriespelen en reizen van groot belang.  Diverse manieren om een en hetzelfde te belichten: de inwijdingsweg van de Ziel.

De Tarot,met name de Rider Waite, is voor ons een prachtig instrument om de inwijdingsweg zichtbaar te maken. De kaarten zijn voor ons meer en meer levende en energetische afbeeldingen, die zich al gaande meer en meer aan ons ontvouwen, die hun Zielsgeheimen meer en meer aan ons openbaren. Woorden schieten bijna tekort om ons respect voor die kaarten uit te drukken.

De fijn-afstemming op de diepe gevoelslagen en op de Zielslaag is ons werk. Heel subtiel kunnen invoelen waar jouw Ziel zit in zijn ontwikkeling en wat er op ieder moment weer aangeraakt moet worden. We willen je ook leren afstemmen op de fijnere trillingen van de Tarotkaarten die de subtielere trillingen in jou kunnen aantrillen. Uiteraard zal dit ook de diepere resonanties in jou aanraken zodat die tot leven gewekt kunnen worden en weer mee kunnen gaan doen in jouw leven. Alles met het doel om jou  meer en meer in resonantie met je Ziel te brengen en om jou te leren dat ook bij anderen aan te raken.

Dit is een traject voor hen die het Pad van de Ziel werkelijk willen gaan. Met de Tarot als uitgangspunt maken we de weg van ontwikkeling, het Pad van de Ziel, niet alleen zichtbaar maar ook helemaal voelbaar. Wij hebben de Tarot leren waarderen als een enorm hulpmiddel op die weg. Inzicht krijgen in hoe die weg verloopt, wat je tegenkomt, welke lessen je onderweg leert. En ook ervaren hoe dat in jouw leven werkt, waar jij zit en wat jij aan het leren bent. Waarom jouw leven is zoals het nu is en waarom die situaties nu op je weg komen. En daarbij de diepe gevoelslagen en de daaraan verbonden Zielslaag meenemend.

Kortom, een geweldig traject om het Pad van de Ziel weer dieper te gaan ervaren met een fantastisch medium om je tot in je Ziel te leren openen en te laten raken.